BSO Nieuws

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Nieuws van Boogies Wonderland nr 6. 11 november 2016 Lees meer »
Nieuws van Boogies wonderland nr 5. 29 okt 2016 Lees meer »
Nieuws van Boogies Wonderland nr.4 9 oktober 2016 Lees meer »
Nieuws van Boogies Wonderland Nr. 2 9 september 2016 Lees meer »
Nieuws van Boogies Wonderland Nr. 1 27 augustus Lees meer »
nieuws van Boogies Wonderland nr. 22 15 juli 2016 Lees meer »
Nieuws van Boogies Wonderland nr. 21 2 juli 2016 Lees meer »
Nieuws van Boogies Wonderland nr.20 18 juni 2016 Lees meer »
Nieuws van Boogies Wonderland nr 19. 3 juni 2016 Lees meer »
Nieuws van Boogies Wonderland nr 18. 22 mei 2016 Lees meer »
 
Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste   

Nieuws van Boogies Wonderland nr. 1 aug 2014 


Zomervakantie

De zomervakantie is weer voorbij gevlogen! We hebben diverse leuke activiteiten gedaan. We hebben geknutseld over Frankrijk, Italië en Holland. Tijdens het thema Holland zijn we op een interessante excursie geweest naar het Historisch museum en het gemaal van Cruquius. De kinderen vonden het erg leuk om met de bus op stap te gaan. Verder zijn er klompjes geschilderd en is er brood gebakken. De ijsjes bij Pronto in Hoofddorp in het kader van het thema Italië vielen goed in de smaak. Ook de pizza’s die gemaakt zijn, waren om te smullen! Tijdens het thema Frankrijk hebben we croissants en pistoletjes gebakken en de Eiffeltoren geknutseld.

Verder hebben we bij goed weer lekker met water gespeeld. Door middel van een tuinslang en sproeier hebben we heerlijk kunnen afkoelen. Ook de diverse speeltuintjes in de buurt zijn regelmatig bezocht door de kinderen. We hebben ons dus niet verveeld!  

Binnenkort zal er een fotocollage van de vakantie opgehangen worden bij de beneden locatie van Boogies Wonderland. Zo krijgt u een indruk van wat we zoal gedaan hebben in de afgelopen zes weken.

Nu staat het nieuwe schooljaar voor de deur. We gaan er weer voor zorgen dat de kinderen na schooltijd lekker kunnen spelen en ontspannen!

 


Team Boogies Wonderland

Marsja, Laura, Sandra T. en Sandra I.Nieuws van Boogies Wonderland nr. 20 juni 2014

Zomervakantie bij Boogies Wonderland

We gaan zoals eerder al gemeld op reis. Maar liefst aan drie populaire vakantielanden wordt een bezoek gebracht deze vakantie! In de eerste en vierde vakantieweek zijn er spelletjes, hapjes en creatieve uitspattingen in Franse sferen. O, lala, très bon. In vakantieweken twee en vijf hebben de activiteiten een oud-Hollandse uitstraling. Heel goed. En vervolgens bezoeken we in week drie en zes Italië. Picobello.

Voor alle duidelijkheid is de inloop voor alle naschoolse kinderen vanaf 8:15 tot uiterlijk 10:00 uur welkom. De voorschoolse kinderen natuurlijk al vanaf 7:15 uur. Op enkele dagen hebben we echter een uitje gepland waarbij we eerder weg willen. Dus let goed op, deze dagen moeten de kinderen echt op tijd binnen zijn!

Er volgt nog een brief met uitgebreide informatie over de uitstapjes en de tijden. Natuurlijk gaan we uit van goed weer en zou het prettig zijn als er per kind een tasje met zwemspullen en een handdoek bij Boogies zou hangen. Met minder goed weer is de kans groot dat we toch wel lekker naar buiten gaan, dus in dat geval graag letten op goede schoenen en natuurlijk een jas.

Tijdens de vakantie zal er elke dag minstens één bekend gezicht op de groep staan. Lenneke Hoeks en Merel van der Raad zullen ons op verschillende dagen ondersteunen. We spelen voornamelijk beneden in onze eigen ruimte. In de laatste vakantieweek zijn we van plan om de groep te splitsen, dan kunnen onze nieuwe groep 3 kinderen alvast wennen aan de opvang in de aula.


We zien jullie graag in de vakantie!


Team Boogies Wonderland

Marsja, Laura, Sandra T. en Sandra I.Nieuws van Boogies Wonderland nr. 19 juni 2014


Boogies Wonderland gaat op woensdag open

Na de zomervakantie biedt Boogies Wonderland ook op woensdagmiddag opvang aan. Heeft u interesse in het afnemen van opvang op woensdag, laat ons dat dan weten. U kunt informatie krijgen en inschrijven bij De Boog of Boogies Wonderland

Zomervakantie bij Boogies

Het thema voor deze vakantie is met de kinderen tot stand gekomen: We gaan op reis! Tijdens onze reis doen we per week een ander populair vakantieland aan. Mooie knutsels, uitdagende spellen, eten en misschien hier en daar een leuk uitstapje. Om e.e.a. goed te kunnen plannen is het belangrijk te weten hoeveel kinderen er op een dag zijn. Bij enkele kinderen staan er nog wat vraagtekens in het rooster, graag vernemen we zo snel mogelijk wanneer hier meer duidelijkheid over is.

Met vriendelijke groet,

 

Team Boogies Wonderland

Marsja, Laura, Sandra T. en Sandra I.


Nieuws van Boogies Wonderland nr. 18 juni 2014

GGD-inspectie Boogies Wonderland

Op 1 mei heeft de inspecteur van de GGD-Kennemerland een onaangekondigde inspectie uitgevoerd bij Boogies Wonderland. Er is gekeken naar het pedagogisch klimaat, de veiligheid en gezondheid en personeel en groepen.

Uit het inspectierapport blijkt dat we aan alle normen voldoen. Fijn! Het rapport ligt ter inzage op de BSO.


Boogies gaat op woensdag open

Het gaat eindelijk gebeuren! Na de zomervakantie biedt Boogies Wonderland ook op woensdagmiddag opvang aan. Heeft u interesse in het afnemen van opvang op woensdag, laat ons dat dan weten. U kunt informatie krijgen en in schrijven bij De Boog of Boogies Wonderland. Uitgebreidere informatie krijgt u in een aparte brief

Speeltuin

Op donderdag 22 mei werd de nieuwe speeltuin vlak bij Piek K feestelijk geopend en gelijk voorzien van een mooie naam. Mede door de creatieve inbreng van "onze" Eva mogen we het voortaan de 'Kleurentuin' noemen. De kinderen van Boogies hebben de speeltuin al goed uitgeprobeerd en Eva is met haar mede namenbedenkers beloond met een tegoedbon voor het zwembad De Estafette.


Muziekworkshop Pier K

Aankomende donderdag 12 juni is al weer de laatste les van de workshop kennis maken met verschillende muziekinstrumenten van Boogies in samenwerking met Pier K. Bij deze laatste les zijn de ouders welkom om te komen kijken. Ter herinnering: de les is van 16:00 tot 17:00 uur.


Zomervakantie bij Boogies

Het thema voor deze vakantie is met de kinderen tot stand gekomen: We gaan op reis! Tijdens onze reis doen we per week een ander populair vakantieland aan. Mooie knutsels, uitdagende spellen, eten en misschien hier en daar een leuk uitstapje. Om e.e.a. goed te kunnen plannen is het belangrijk te weten hoeveel kinderen er op een dag zijn. Bij enkele kinderen staan er nog wat vraagtekens in het rooster, graag vernemen we zo snel mogelijk wanneer hier meer duidelijkheid over is.

Klanttevredenheidsonderzoek SOKS

Alle ingeleverde SOKS-enquêtes zijn bij de directie van SOKS terecht gekomen. Nog voor de zomervakantie krijgen we de resultaten van het onderzoek te horen. Nogmaals bedankt voor het invullen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Boogies Wonderland

Marsja, Laura, Sandra T. en Sandra I.

 

 

Nieuws van Boogies Wonderland maart 2014

 

Voorjaarsvakantie

We hebben een geslaagde voorjaarsvakantie achter de rug. Opmaandag maakten we appeltaartjes en speelden we spoorzoekertje in de wijk. Opdinsdag bezochten we Jeugdland. De kinderen hebben zich binnen en buiten primavermaakt met knutselen, kleien, klimmen, fietsen en met water en zandkliederen. Donderdag hebben we proefjes gedaan. onze haren kwamen overeind doorstatische elektriciteit en er was een plasmabol waar we onze handen op mochten leggen.Vrijdag sloten we de vakantie feestelijk af in de Van Zantenhal. Als lunch haddenwe patat en tot slot een ijsje.

Afscheid Pamela

We hebben nu echt afscheid genomen van stagiaire Pamela. Zeheeft ons getrakteerd op een zakje chips. Wij hebben haar ook verwend.

Keuken

In de vakantie is ons nieuwe keukenblok geplaatst en is erin de voormalige keukenruimte een oven met kookplaat geïnstalleerd. We kunnennu echt aan de slag met de lekkerste recepten.

Studiedag

Vrijdag 7 maart hebben de pedagogisch medewerkers van SOKSeen gezamenlijke studiedag gehad. Het was een voor ons zeer inspirerende dagmet onderwerpen van meervoudige intelligentie tot proefjes doen met water, olieen stroop. We zien er naar uit om e.e.a. in de praktijk toe te passen.

Taakspel

We zijn gestart met het spelen van Taakspel in de BSO.Taakspel werkt met positieve regels waarbij  de nadruk wordt gelegd op wat kinderen goeddoen. De doelen van Taakspel zijn:

- het spel-/taakgericht gedrag van kinderen neemt toe;

- het regel overtredende gedrag van kinderen neemt af;

- het wordt rustiger en gezelliger in de groep.

Op school spelen de kinderen al met Taakspel, dus dekinderen zullen deze positieve aanpak zeker herkennen.

Pier K

Er is overleg geweest met een medewerkster van Pier K overeen samenwerking met onze BSO. We hopen binnenkort met een aantrekkelijk aanbodte komen over een lessenserie tussen de mei- en zomervakantie over het kennismakenmet diverse muziekinstrumenten. Het doel is de kinderen te laten snuffelen aan,en beginnen met het leren bespelen van een instrument.

We houden u op de hoogte van de vorderingen.

Meivakantie

Over iets meer dan een maand is het weer vakantie. Om eenplanning te kunnen maken is het voor ons prettig om te weten wie wanneer gaatkomen. Vanaf volgende week hangt er beneden weer een lijst die ingevuld magworden. Doorgeven via ons emailadres (boogies@montboog.nl) kan natuurlijk ook.

Nadere informatie over de invulling van de meivakantie volgtnog.

Januari 2014

Oudergesprekken

In februari staan de oudergesprekken van Boogies Wonderland gepland. Graag willenwij u uitnodigen om u in te schrijven.

De gesprekken staan gepland op dinsdag 11 februari, donderdag 13 februari, dinsdag18 februari en donderdag 20 februari.

Dus als u ons eens uitgebreider wilt spreken over uw kind(eren), schrijf u dan inop de lijst in de hal van de locatie beneden.

Gevondenvoorwerpen

In de vorige nieuwsbrief hadden we melding gemaakt van onze overvolle kapstok. Nuwe ook alles uitgestald hebben op het tafeltje in ons halletje, zijn erinderdaad al heel veel spullen bij de originele eigenaar teruggekomen. Tochstaat er nog één en ander, dus kijk snel, eind van de maand gaat alles weg. Ditgeldt ook voor alle kunstwerkjes die tijden in de laatjes van de kinderenzitten. We willen graag fris de voorjaarsvakantie in.

Voorjaarsvakantie

Graag willen we weten wanneer welke kinderen gaan komen in deze vakantie. De lijstvoor de voorjaarsvakantie hangt in de hal van de locatie beneden. Zitten uwkinderen alleen in de aula boven en/of u vergeet telkens om de lijst in tevullen, dan kan dat ook via e-mail naar boogies@montboog.nl . Graag invullen vóór 10 februari.

Dan kunnen wij onze planning in orde gaan maken. Meer informatie over de geplandeactiviteiten  volgen nog via de mail. Watwe al wel kunnen verklappen is dat de opvang voornamelijk gaat plaatsvinden inde aula boven, omdat in de ruimte beneden de nieuwe keuken geplaatst gaat worden.

Met vriendelijke groet,

Team Boogies Wonderland

Marsja, Laura, Sandra T. en Sandra I.

87a234330333d81a699964576a845b565140dfc0b230e64103ff0f34a152898b[1]
437f34b792dc6af7a764870188e5f9c45f05c2b7e2cae99c2c6d89f7644c8dbb[2]
7118d3680b9147689a6ac6ffcbdf1b8ef069a04dbe1efbd100890aba9225f5a5[2]

Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.